Dunstan babytaal

Dunstan

Pasgeboren baby’s maken vanaf de geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. De Australische Priscilla Dunstan heeft ontdekt dat deze geluiden voortkomen uit een reflex. Deze reflexen zijn in alle talen identiek en dat maakt dat deze babytaal dus wereldwijd hetzelfde is voor alle baby’s.

Ik vind de Dunstan Babytaal een waardevolle aanvulling op het leren kennen en begrijpen van je kindje. Door snel in te spelen op de behoefte van je kindje zal je baby sneller tevreden zijn. Je leert ook beter naar je kindje te ‘luisteren’ en te ‘kijken’. Veel gehoorde opmerking van ouders is dan ook dat het vertrouwen als ouder in jezelf groeit omdat jij je kindje beter ‘verstaat’ na het volgen van de Dunstan Babytaal cursus.

Voordelen

Minder huilen

Wanneer je weet welke behoefte je kindje heeft als het begint te huilen, dan kan je direct met de juiste oplossing komen voor zijn ongemak. Je kan je voorstellen dat het voor je baby dan niet nodig is om verder te huilen of overstuur te raken. En hoe fijn is het om direct door je ouders begrepen te worden. Dat geeft vertrouwen in het leven!

Betere borstvoeding

Wanneer je gaat voeden als je kindje echt honger heeft, dan zal het beter aan de borst willen en drinken. Dat is anders als je iedere keer dat het begint te huilen probeert of het ook honger heeft en aanlegt…  

Meer slaap

Als je kindje ’s nachts wakker wordt, want dat doen veel baby’s in de eerste maanden, is het heel prettig om direct te weten wat er is. Soms is het alleen maar een boertje dat dwars zit. Je baby raakt minder overstuur, is sneller gerust gesteld en slaapt dus ook sneller weer in. En jij ook.

Minder stress 

Wanneer je goed kan inschatten wat de behoeften van je baby zijn en je weet wat je moet doen als je kindje begint te huilen, dan neemt dat veel van de druk en stress weg die veel ouders voelen in de eerste fase van hun ouderschap. Dat geeft zelfvertrouwen en rust. 

Ook voor vaders

Ook als vader kan je de geluiden van je baby herkennen. Bij honger moet je wellicht je baby inleveren bij je vrouw, als die borstvoeding geeft. Maar bij de vier andere geluiden kan je het zelf oplossen. Daarmee kan je als vader, vanaf dag één, een gelijkwaardige band opbouwen met je kindje. Dat is ook fijn voor moeders…

De workshop geef ik bij jullie thuis op een tijdstip dat het jullie schikt. Door middel van voorbeelden en filmpjes leer ik jullie deze 5 geluiden te herkennen en bespreken we wat je kunt doen wanneer je deze geluiden herkent. Bij deze workshop hoort een dvd voor achtergrond informatie of om nog eens rustig na te kijken.
Ideaal is om deze workshop (samen met je partner) reeds tijdens de zwangerschap te volgen of in de eerste 3 maanden na de geboorte.

Dunstan Babytaal voor ouders bestaat uit

  • Workshop duurt ongeveer 1,5 uur en wordt bij jullie thuis gegeven.
  • Informatie om nog eens na te lezen
  • Dvd
  • Doornemen van jullie eigen opgenomen geluidjes van je huilende baby. Mocht je op het moment van de workshop zwanger zijn worden er geluiden gebruikt van de dvd.

Delen op social media