Babyconsulent

De babyconsulent

Een babyconsulent is een gespecialiseerd verpleegkundige. Zij heeft veel ervaring met baby’s en is opgeleid om uiteenlopende vragen over baby’s te beantwoorden. Voor alle grote ÉN kleine vragen over jouw kindje (tot 18 maanden) kun je bij een babyconsulent terecht. Vragen die buiten haar vakgebied vallen, zal zij – altijd in overleg met jou en nooit zonder jouw toestemming! – verwijzen naar een professional in de regio. Geen kastje-naar-de-muur-verwijzing, maar goed begeleid en gecoördineerd.

Babyconsulent

Van een babyconsulent mag je verwachten dat zij goed naar je luistert en jou passende informatie geeft die zij duidelijk kan onderbouwen. Haar informatie en adviezen worden altijd persoonlijk afgestemd op jouw behoefte en zullen passen bij de manier waarop jij voor je kind wilt zorgen.

Babyconsulenten zijn van mening dat een baby NIET voor niets huilt!

Zij distantiëren zich dan ook van adviezen om jouw baby te laten huilen zodat hij zelf zou leren in slaap te vallen. Babyconsulenten kijken verder dan het huilgedrag alleen en zoeken, samen met jou, naar oorzaken en andere factoren die bij het huilen meespelen.

De begeleiding door een babyconsulent is dan ook altijd persoonlijk en individueel om optimaal aan te sluiten op de behoefte van jou en je kindje.

http://www.babyconsulentennederland.nl

Delen op social media